Муженко: Загроза агресії з боку РФ надходить і з півночі, і з Криму

Загроза масштабної російської агресії надходить не лише зі сходу України, а й з півночі, південно-Заходу і тимчасово окупованого Криму, де РФ зосередила істотні наступальні можливості.
Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив начальник Генштабу України Віктор Муженко. 
"Загроза для України надходить звідусіль, де є російські війська. Це не лише схід. Ми можемо чекати удару від російських угрупувань з півночі, з заходу і з півдня, з Криму, де російські зосередили істотні наступальні можливості", - заявив Муженко. 
Він додав, що у Генштабі реально оцінюють ці загрози військового характеру і прораховують ймовірні сценарії розвитку подій на випадок масштабної російської агресії.
"Ці сценарії відпрацьовуються під час навчань, ми вчимося мобільній і гнучкій обороні, концентруємо зусилля на найбільш загрозливих напрямках", - зазначив начальник Генштабу. 
Також Муженко зазначив, що ситуація в армії наразі докорінно відрізняється від тієї, яка була на початку збройної агресії РФ.
"Бойовий потенціал ЗСУ незрівнянно вище, війська навчені і забезпечені, оснащені сучасною зброєю і зв'язком, вони набули реальний досвід бойових дій. Крім того в Україні зараз вже є майже 100 тисяч резервістів оперативного резерву - солдати і офіцери, які мають військовий досвід. Також триває формування підрозділів територіальної оборони, які будуть перебувати у постійній готовності до організації опору на випадок наступу противника. Усе це в комплексі робить можливу агресію РФ безглуздою", -  зазначив Муженко. 
Як відомо, Генштаб ЗСУ сформував 4 батальйони за стандартами НАТО.
Раніше Муженко заявляв, що Україна готова до широкомасштабних дій підтримуваних Росією сепаратистів на території країни.

Related

Гаряча новина 2742232460460459217

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item