Бюджетна ніч: Що тепер розповість Тимошенко про свою дружбу з "Опоблоком"



Ухвалення державного бюджету на 2017 рік знову продемонструвало, що "Батьківщина" діють синхронно разом з екс-"регіоналами".

Бюджетна ніч цього року завершилася о 04:53, тоді як минулого року кошторис ухвалили дещо раніше – о 04:04. За головний фінансовий закон на наступний рік проголосувало 274 народних депутатів. При цьому єдиними політсилами, які одностайно виступили проти держбюджету, стали "Опозиційний блок" та "Батьківщина".
При цьому Тимошенко в традиційному для себе стилі, розмахуючи папірцями, на телекамери почала розповідати страхіття про новий бюджет. "Таких бюджетів не було ніколи за 25 років. Це не бюджет. Це набір фраз, які між собою не перетинаються і вони трясли цим бюджетом і вони реально голосували без наявності бюджету. Хто б що не говорив, я дуже добре знаю, як двічі прем'єр-міністр, як виглядає бюджет і як він готується. Це принизливо, і думаю, що тут тягне на кримінальну справу, ці шматки паперу, роздані за 5 хвилин до голосування", - заявила Тимошенко. Як Юлія Володимирівна змогла за п’ять хвилин осилити всі багатосторінкові "шматки паперу" - абсолютно незрозуміло…
Перед голосуванням слово взяв заступник Тимошенко Сергій Соболєв, який знову проїхався по бюджету. У результаті завжди досить стриманий Гройсман у заключному слові перед голосуванням за бюджет пройшовся по Тимошенко та "опоблоківцям". "Коли міністр економіки колишнього уряду (Соболєв, - Ред) виходить на трибуну, а хотіла виходити лідер цієї фракції, але зрозуміла, що зараз вийде на кригу і не встоїть, і каже таку нісенітницю, у мене питання: як можна бути 3,5 року прем'єр-міністром і не знати, як формується державний бюджет? А я вам поясню. Ніколи в житті вона не подавала вчасно бюджет, ніколи не пройшла другу процедуру другого читання ... Читайте регламент, вчіть матчастину. Я завжди казав, що ви професійні нездари. Я це підтверджую. Я працював при вас і знаю що це таке", - сказав Гройсман.
Голосування за бюджет продемонструвало, що Тимошенко вже не приховує свою співпрацю з "Опоблоком". Дещо дивно повела себе "Самопоміч". З 26 нардепів п’ятеро (Данченко, Мірошниченко, Острікова, Діденко, Маркевич) голосували "за", тоді як всі інші або утрималися, або взагалі проголосували проти. Мова йде про двох представників даної політсили Єгора Соболєва та Вікторію Войціцьку. Схоже, що дехто в "Самопомочі" загрався в опозицію.
Якщо в те, що в популізм з боку Тимошенко особливо ніхто не сумнівався, то у партії Садового як завжди хочуть бути і розумними, і красивими. Інакше пояснити таку шизофренію під час голосування – досить складно…

Related

Політика 8258847482084062669

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item