Україна звинуватила Газпром у підготовці кризи

Нафтогаз звинуватив Газпром в підготовці кризи

Росія може використовувати штучну кризу з метою тиску на Європу, стверджують в Нафтогазі.

Український Нафтогаз звинуватив російський Газпром у підготовці газової кризи в січні-лютому 2017 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби.
Раніше Україна оштрафувала Газпром на 172 мільярди гривень. У свою чергу Москвазаявила, що Київ може стягнути штраф відбором газу. Таким чином, можливий ризик зриву транзиту газу в ЄС через українську територію, стверджують в російській компанії.
"Нафтогаз України розцінює заяви Газпрому про можливість припинення поставок газу для споживачів в країнах ЄС як підготовку Росією нової газової кризи в січні-лютому 2017 року з метою просування власних інтересів у відносинах з ЄС", - сказано в повідомленні.
У компанії наголосили, що цю штучну кризу Росія може використовувати як засіб тиску на ЄС "з метою просування газопроводів або припинення антимонопольного розслідування, яке зараз веде Єврокомісія".
У Нафтогазі також зазначили, що вже запропонували Єврокомісії направити моніторингову місію на пункти входу та виходу російського газу на українську газотранспортну систему для незалежного контролю за транзитом.

Також нагадаємо, що Газпром оскаржив рішення Києва, однак суди всіх інстанцій, в тому числі Верховний суд України, відмовили російській компанії в задоволенні скарги.

Related

Економіка 493088777085143652

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item