З'явилися нові подробиці плану "Шатун"

З'явилися нові подробиці плану "Шатун"

Так званий план "Шатун" є верхівкою айсберга. Кремль досі хоче знищити Україну як державу.
Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак в інтерв'ю "Укрінформ"
"Глобальні плани Кремля набагато ширші - дестабілізація ситуації не тільки у нашій країні, але й у Білорусі, Молдові, Польщі, Словаччині, та, у так званій, "старій Європі", - розповів він.
"Кремль не змінив кінцевої мети своєї стратегії щодо нашої країни - знищення української державності. Сьогодні я можу стверджувати, що перший етап маріонетки російських спецслужб успішно провалили", - розповів голова СБУ.
Бажання РФ Грицак назвав "маніакальним".
"Підривна робота проти нашої країни має кілька напрямків. Служба знає про них і контролює ситуацію", - запевнив він.
Росія хоче щонайменше відновити вплив на український політикум, продовжив Грицак.
"В ідеалі - через приведення до влади маріонеток, які капітулюють перед РФ на її умовах... Українці мають право на протест, але що конструктивне їм пропонують організатори? Нема жодних пропозицій для вирішення питань та стабілізації ситуації, очевидним є лише прагнення кремлівських ідеологів нав'язати нашій країні дестабілізацію, розбрат та хаос", - сказав він.
"Паралельно, за участю деяких політичних сил, в державі спалахує низка гучних скандалів, які за часом співпадають з датами, зазначеними в плані. Їх мета очевидна - підбурити населення до протестних дій", - додав голова СБУ.
До російського плану підключили і "старих друзів" російських спецслужб - українські ліві сили, які почали пропаганду створення всеукраїнського антивоєнного руху "За мир в Україні", розповів Грицак.
"Головне завдання цього напрямку - розповсюдити серед населення ідеї необхідності припинення антитерористичної операції. Так, ми миролюбний народ. Ми за мир, але проти рабства", - пояснив він.
Стратегія дій російських спецслужб реалізується на двох рівнях.
"Перший стосується регіонів України. За задумом російських кураторів, під гаслами децентралізації одночасно на сесіях багатьох обласних рад повинні були пролунати вимоги щодо впровадження "договірних відносин" між Кабінетом Міністрів та місцевими радами. У разі успіху цієї стратегії, регіони перетворяться на такі собі "удільні князівства". Згадаймо, чим це завершилось для Київської Русі - спаленням Києва та приходом хана Батия", - зауважив голова СБУ.
Другий рівень - створення окремих псевдотериторіальних громад на рівні окремих сіл та міст, продовжив він.
"Які намагаються незаконно перебрати на себе функції держави. Уявіть собі, у таких населених пунктах видаються власні паспорти та автомобільні номерні знаки, запроваджуються додаткові "податки", власні "суди" та "дипломатичні установи". Уся ця діяльність документується нами в рамках десятків кримінальних проваджень, і ми чітко бачимо "російські вуха" за організаторами цих "самоврядницьких ініціатив"", - розповів Грицак.
Про операцію Шатун заговорили восени. За інформацією СБУ, Москва планувала дестабілізацію в Україні з 15 листопада. Дані отримала українська зовнішня розвідка.

Related

Політика 5130587151586471138

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item