Білл Гейтс: Світу загрожує смертельна епідемія грипу

Гейтс вважає, що швидке поширення епідемії грипу може стати трагедією для людства

Тривогу у мільярдера викликає те, як людство реагує на надзвичайні ситуації.

Американський мільярдер і філантроп Білл Гейтс в інтерв'ю BBC попередив, що в найближче десятиліття людство може зіткнутися зі смертельною епідемією вірусу грипу. Він побоюється, що світ не зможе досить швидко відреагувати на цю ситуацію, яка може обернутися трагедією.
"Я постійно схрещую пальці, щоб смертельна епідемія на кшталт грипу не трапилася в найближчі 10 років", - сказав Гейтс.

Він наголосив, що зараз у людства є сучасні медичні засоби. Але тривогу у мільярдера викликає те, що людство навряд чи зможе ефективно відреагувати на смертельну хворобу, яка буде швидко поширюватися. Схожа епідемія може стати трагедією, додав Гейтс.

Тривогу у нього викликає те, як людство реагує на надзвичайні ситуації. Регуляторні стандарти і різні обмеження призводять до того, що реакція на подібні події виявляється дуже повільною.

За його словами, нещодавні кризи, пов'язані з лихоманкою Ебола і вірусом Зіка, показали, наскільки світ вразливий перед обличчям епідемій. Ці приклади, вважає Гейтс, показали, що світовій спільноті складно досить швидко розробляти нові ліки і нові вакцини.

Нагадаємо, пік захворюваності на грип в Україні очікується в січні 2017 року, а його максимальна точка буде досягнута в лютому.

Related

Суспільство 3322114404241688293

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item