Росія використає вбивство посла у своїх інтересах



Про це розповів експерт центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.
Теракт може бути вигідний Кремлю.
"Росія легітимізує свою присутність у Сирії, представляючи себе як жертву, партнера й союзника всіх, хто бореться з терористами. Неофіційно Москва спробує щось виторгувати за те, що турки не змогли убезпечити російського посла. Це можуть бути символічні речі. Вже заявили, що одну з вулиць Анкари назвуть на честь убитого дипломата. Вони домовляться" - зауважив Данилов.
За вбивством російського посла навряд стоїть якась сила, говорить експерт.
"Це радше приватна ініціатива турецького поліцейського. Для того, щоб людина зробила теракт їй зовсім не обов'язково бути членом якоїсь мережі чи організації. Це хибне уявлення".
Багато турків переймаються долею сирійців. Важливу роль у цьому зіграли засоби масової інформації.
"Турецькі медіа, зокрема контрольовані державою, активно висвітлювали ситуацію навколо Алеппо. Це не могло не вплинути на уявлення громадян Туреччини про те, хто хороший, хто поганий", - пояснює Данилов.
На думку експерта, дружба з Росією не зашкодить Ердогану. Оскільки той міцно тримає всі важелі внутрішньо-політичного життя, приборкавши опозицію.
"Зараз взаємний інтерес Путіна й Ердогана на стільки великий, що вони майже одночасно виявили, що вбивство Карлова - провокація проти російсько-турецьких взаємин. І вона не вплине на стосунки лідерів й узгодження позицій. У турецьких медіа й політикумі побутує думка, що вирішити питання Сирії без втручання Росії не можливо. Тому політичні інтереси й розрахунки на майбутнє однозначно важливіші, ніж цей епізод".
Увечері 19 грудня посол Росії в Туреччині Андрій Карлов був убитий на відкритті виставки "Росія очима турків". Нападник загинув у перестрілці з поліцією. Росія кваліфікує вбивство дипломата як теракт.

Related

Події у світі 2613151679627301814

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item