Кремль зриває Мінський процес



Кремлю не дозволять формувати українські делегації на переговорах.
Про це на брифінгу заявила перший заступник голови Верховної Ради, представник гуманітарної підгрупи у тристоронній контактній групі у Мінську Ірина Геращенко.
"Якщо ФСБ і Кремль вирішили, що вони хочуть передати українських заручників якомусь із народних депутатів, негайно передайте будь-ласка: українська сторона зробила всю підготовчу роботу для того, щоб процес звільнення заручників розблокувати. І СБУ супроводить 228 (осіб на окуповані території Донбасу. - Gazeta.ua) до блок-поста, передасть. А кому там передадуть... Українська сторона зробить все для того, щоб хлопці пройшли лікування, реабілітацію, тільки розблокуйте цей процес", - сказала вона.
"Але при цьому українська строна не дозволить Кремлю і ФСБ формувати українські делегації на міжнародному рівні. Не дозволить у це втручатися", - додала перший віце-спікер.
Геращенко заявила про спроби Кремля дискредитувати Мінський процес.
"Коли офіційне засідання групи, встає представник Російської Федерації, кудись іде. А потім з'ясовується, що він десь там сепаратно про щось говорить", - розповіла представник України.
За її словами, московські представники у групі "намагалися то Горбуліна вибити, то Безсмертного за їх проукраїнську позицію".
"То вони мріють позбутися Леоніда Кучми, то Ірини Геращенко", - продовжила посадовець.

Related

Політика 8211871192259452222

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item