Луценко розповів про банду злочинців, яких мали затримати у Княжичах

До злочинного угруповання входив колишній співробітник спецпідрозділу МВС
Генеральний прокурор Юрій Луценко під час інтерв'ю журналістам у Києві розповів про злочинне угруповання, яке мали затримати у Княжичах Броварського району правоохоронці, та про хронологію подій під час трагедії.
Зокрема, Луценко повідомив, що до злочинного угруповання входив колишній співробітник спецпідрозділу Міністерства внутрішніх справ, який, імовірно, був організатором злочинної групи, яка напала на валютників у Києві у вересні 2016 року, передає УНІАН.
За заявою потерпілих було зареєстроване кримінальне провадження, під час розслідування у якому поблизу від місця пограбування було знайдено автомобіль без номерних знаків. Потерпілі впізнали у ньому транспортний засіб, з якого вийшли нападники у формі з написом "СБУ". Після цього правоохоронці вийшли і на ймовірного організатора злочину.
"В ході санкціонованого прослуховування його телефону було встановлено його контакти, і що він знову планує створити нову розбійну групу та скоїти новий розбійний напад, - заявив генпрокурор.
Спостерігаючи за групою, правоохоронці встановили, що її члени виїжджали у Княжичі, де зупинялися біля одного з будинків.
"В ході зняття інформації з їхніх телефонів стало зрозуміло, що “операція” планується у найближчі п'ять днів, далі організатор збирався виїжджати відпочивати за кордон", - розповів Луценко.
За його словами, через це Міністерство внутрішніх справ прийняло правильне рішення. Воно сформувало групу, у тому числі з бійців КОРДу та розмістило їх у приміщенні, на яке, імовірно, збиралися напасти злочинці.
4 грудня, інші працівники МВС стежили за організатором та виконавцем цього розбійного нападу, які дійсно виїхали з району населеного пункту Буча в напрямку Княжичів.
Крім засідки на місці можливого пограбування, на в'їзді до Княжичів був встановлений пункт спостереження силами розвідки МВС (два працівника).

Після цього біля будинку, де перебувала розвідка МВС, спрацювала сигналізація, і туди прибув автомобіль Державної служби охорони Київської області.
"На жаль, без обов'язкових у таких випадках проблискових маячків", - наголосив генпрокурор.
Після спрацювання сигналізації о 1:52 о 2:10 прибув перший автомобіль державної служби охорони із двома співробітниками, а о 3:20 - другий автомобіль - із чотирма охоронцями. Вони побачили, що до приміщення, де спрацювала сигналізація, приставлена драбина і зламані вікна гаража і будинку.

"Один наряд ДСО пішов обстежувати прилеглу територію по одному маршруту, інший - по іншому. І коли перший наряд повернувся на вихідну точку, побачив, що інший наряд в будівлі затримав двох осіб, якими були розвідники МВС", - розповів Луценко.
Луценко також заявив, що керівництво операції далі діяло непрофесійно і неправильно, результатом чого стали тяжкі наслідки.
Раніше повідомлялося, що 5 грудня після перестрілки у Княжичах, внаслідок якої загинули п'ятеро правоохоронців, 25 поліцейських, які брали участь у спецоперації та керували нею, були відсторонені від служби.
Нагадаємо, 4 грудня стало відомо, що в Київській області в селищі Княжичі вночі під час спецоперації по затриманню банди грабіжників сталася перестрілка між співробітниками державної охорони та поліцейської групою затримання, в результаті якої загинули п'ятеро правоохоронців.

Related

Події в Україні 2881517776096035391

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item