ГПУ готує клопотання про допит Януковича

Екс-президент Віктор Янукович

Щодо екс-президента є кримінальні провадження з достатніми доказами, а є і такі, що вимагають доопрацювання.

Глава департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що Генеральна прокуратура України готує клопотання про допит екс-президента Віктора Януковича вже в ролі підозрюваного, повідомляє Lb.ua.
"З огляду на те вікно, яке відкрилося з Російської Федерації, і дозвіл на проведення слідчих дій, ми готуємо клопотання про допит Віктора Януковича вже як підозрюваного. Тепер правоохоронним органам РФ буде складніше нам відмовляти", - зазначив Горбатюк.
За його словами, щодо Януковича є кримінальні провадження з достатнім масивом доказів, але є і такі провадження, які вимагають доопрацювання."За розвитком подій. Слід зазначити, що є окремі кримінальні провадження стосовно колишнього президента, за якими на збір доказів ще потрібен час. Є провадження, в яких достатньо доказів для завершення розслідування і направлення обвинувального акта до суду. Але підозрюваний відсутній. Він повинен бути присутнім для завершення досудового розслідування. Для цього є процедура спеціального попереднього заочного розслідування", - розповів Горбатюк.Як повідомляють ЗМІ, генпрокурор Юрій Луценко усно оголосив екс-президенту Януковичу підозру в державній зраді.Пізніше ГПУ викликала Януковича на допити 5 і 9 грудня. Однак він не з'явився на них, пояснивши це міркуваннями безпеки.

Related

Гаряча новина 3204052132543057837

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item