Останнього "кіборга" звільнили з полону


Колодій невдовзі прибуде до Києва, де проходитиме реабілітацію опісля полону.

Звільнення захисника Донецького аеропорту Тараса Колодія із полону бойовиків відбувалося шляхом переговорів за сприяння Української православної церкви. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна повідомив єпископ Ірпінський УПЦ Климент (Вечеря), який брав участь у звільненні військового, пише.
"До нас зверталися дружини і матері наших українських бранців, зокрема була ціла делегація, яка відвідала Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Владика, почувши їхнє прохання, зробив усе можливе, щоб розпочати процес визволення бранців шляхом переговорів, контактів через Українську православну церкву. Наші священики є по всій території Донецької області. Тому вдалося домовитися, щоб до свята Св. Миколая можна було визволити хоча б одного українського військового. Ми нікого не обмінювали. Ми просто домовилися, щоб його відпустили" – зазначив він.
За словами єпископа, Колодій наразі перебуває у шоковому стані. "Він був у полоні з 2014 року, тому, звичайно, зараз у стані шоку, і йому ще потрібно відійти від усього, що з ним відбувалося" – сказав він.
Президент Петро Порошнко повідомив про звільнення з полону останнього "кіборга" Донецького аеропорту Тараса Колодія.
 
"Щойно голова СБУ доповів про звільнення нашого" кіборга" Тараса Колодія. Після майже 2 років полону він на волі. Спасибі всім, хто сприяв цьому!", - написав Порошенко у Twitter.
 

Related

Гаряча новина 2663371100526713719

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item