ЄС на півроку подовжить санкції проти Росії - ЗМІ

Подовжені санкції проти Росії затвердять через тиждень - на засіданні Європейської ради

Формальний процес прийняття цього рішення завершиться до 20 грудня.

 
Євросоюз на півроку подовжить основні економічні санкції щодо Росії на останньому у 2016 році засіданні Європейської ради в Брюсселі 15 грудня. Про це пише Reuters з посиланням на власні дипломатичні джерела.
 
"Немає сумнівів у тому, що термін дії санкцій, який збігає наприкінці січня, на брюссельському саміті буде подовжений. Формальний процес прийняття цього рішення має завершитися приблизно 20 грудня", - йдеться в повідомленні.
 
Зазначається, що ці санкції містять обмеження щодо доступу до міжнародного фінансування, а також співпраці у сфері оборони і енергетики з Росією у відповідь на її анексію в березні 2014 року українського Криму і підтримку заколотників на сході України.
 
Як повідомляють ЗМІ, востаннє Євросоюз подовжував санкції проти РФ на шість місяців у вересні 2016 року. Рішення стосувалося 146 осіб і 37 юридичних осіб з Росії, України та окупованого Криму.
 
У листопаді лідери США і найбільших країн Євросоюзу домовилися про збереження санкцій щодо Росії.
 
А міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що зарано скасовувати санкції проти РФ, пов'язавши їх з виконанням мінських угод.

Related

Гаряча новина 1658570194302330030

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item