Холодницький розповів про причетність голови ЦВК до "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

Охендовського підозрюють в отриманні виплат з так званої "чорної каси" ПР для лобіювання інтересів цієї політсили
Спеціальна антикорупційна прокуратура (САП) підтвердила факти отримання головою Центрального виборчого комітету України Михайлом Охендовським грошей з так званої "чорної каси" Партії регіонів, в результаті розслідування було підписане повідомлення про підозру у вчинення злочину.
Як повідомив глава САП Назар Холодницький, щодо Охендовського було підписано підозру у скоєнні злочину.
"Документами так званої «чорної бухгалтерії» підтверджуються чотири випадки отримання ним готівкових коштів в офісі Партії регіонів в м. Києві по вул. Липській, 10, на загальну суму 16 734 доларів США. Отримуючи ці гроші, факт їх отримання Охендовський М. В. кожен раз підтверджував власноручним підписом у відповідних облікових листах, надані в антикорупційні органи влітку цього року", - написав Холодницький в Facebook.
Достовірність почерку підтвердили експерти.
Однак ці $16, 734 не є єдиною підставою для розслідування проти голови ЦВК.
"Крім того, вивченням документів, які, нагадаю, НАБ України в червні передав колишній перший заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак, виявлено ще два записи про можливе отримання Охендовським М. В. грошових коштів у сумі 100 000 45 000 доларів США. Незважаючи на те, що про отримання цих грошей підозрюваний власноруч не розписувався, встановлено, що їх видачею займалася і ті ж особи, що і у випадках отримання ним коштів на відрядження, що дозволяє стверджувати про їх достовірність", - додав антикорупційний прокурор.
Охендовського підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених частинами 3 і 4 статті 368 Кримінального кодексу України - одержання хабара у великому і особливо великому розмірі особою, яка займає особливо відповідальне становище.
Також глава САП анонсував ще ряд повідомлень про підозру.
Раніше ЗМІ повідомили, що слідчі збираються вручити Охендовському повідомлення про підозру після прибуття з Киргизстану в Борисполі.
Нагадаємо, 30 вересня голова САП Назар Холодницький пообіцяв допитати трьох "дуже відомих людей" у справі про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів.

31 травня Українська правда опублікувала оригінали документів,які відображали фінансування Партією регіонів ряду колишніх і нинішніх політиків і партій. Зокрема, журналісти знайшли в них прізвища екс-міністра Олени Лукаш, екс-міністра закордонних справ Леоніда Кожари, голови Центрвиборчкому Охендовського, колишніх і чинних депутатів Геллера, Миримського, Калюжного, Костенко, Скубашевського, Демидко, Ковалевської, охоронця Януковича з російським паспортом Заневського, політтехнологів Бондаренко, Мустафіна і Грановського.

Related

Гаряча новина 8585597825433514783

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item