У Польщі зажадали від РФ передати записи розмов з літака, що розбився під Смоленськом

У МЗС Польщі заявили, що в розпорядженні російської сторони є зміст розмов між пілотом і пасажирами
Міністерство національної оборони Польщі звернулося до Росії з вимогою передати записи розмов, зареєстрованих в кабіні літака Ту-154М, що розбився під Смоленськом у 2010 році.
Про це йдеться в комюніке відомства, повідомляє Польське радіо.
Зазначається, що заява президента РФ Володимира Путіна на прес-конференції 23 грудня свідчить про те, що в розпорядженні російської сторони є зміст розмов між пілотом і пасажирами, які не були передані Польщі.
В комюніке Міністерства національної оборони також зазначено, що в цьому тексті представлена абсолютно фальшива картина перебігу подій, які нібито привели до смоленської трагедії, а заява Путіна може свідчити про те, що стенограми і записи були сфальсифіковані.
"Це стало основною причиною систематичного очорнення Польщі російськими політиками та подання світовій громадській думці брехливої версії трагедії, яка призвела до загибелі президента Польщі та всієї національної еліти", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, у п'ятницю, 23 грудня, під час прес-конференції президент РФ Володимир Путін заявив, що Слідчий комітет РФ проводить розслідування аварії, і "до тих пір, поки воно не закінчено, залишки літака їм потрібні", повідомляє прес-служба Кремля.
10 квітня 2010 року під Смоленськом розбився літак Ту-154М, на якому Лех Качинський з дружиною та представники вищого командування і політичних партій Польщі летіли на жалобні заходи з нагоди річниці розстрілу польських офіцерів у Катинському лісі.
В результаті авіакатастрофи загинули всі 96 осіб, включаючи сім членів екіпажу.

Related

Події у світі 6846258756784431988

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item