Астрономи припустили наявність життя всередині субзірок

Коричневий карлик

Вчені вважають, що у хмарах коричневих карликів можливе існування життя.

Британські астрономи довели, що в атмосферах коричневих карликів - об'єктів, що займають проміжне положення між зірками та планетами, може існувати життя. Дослідження опубліковано в бібліотеці електронних препринтів arXiv.org.
Відповідно до проведених ученими розрахунків, у спокійній атмосфері коричневих карликів можуть мешкати організми, які вдесятеро менші від земних бактерій. Якщо ж із надр зірки надходять висхідні потоки, то розміри істот, що мешкають у верхніх шарах газової оболонки світила, можуть перевищувати такі в земних аналогів. 
До цих висновків вчені дійшли, оновивши висновки американського астрофізика Карла Сагана. Вчений близько 40 років тому припустив, що в атмосферах коричневих карликів можуть мешкати організми, схожі на земні бактерії. 
Також висновки астрофізиків враховують сучасні дані про атмосфери коричневих карликів. Так, 2014 року вчені за допомогою інфрачервоного телескопа WISE виявили субзірковий (планетоподобний) об'єкт WISE J085510.83-0714442.5, в атмосфері якого є водяні хмари.
Коричневий карлик розташований на відстані 7,2 світлового року від Землі в сузір'ї Гідра, він вп'ятеро більший від Юпітера, а температура його атмосфери становить мінус 23 градуси за Цельсієм.

Related

Цікаво 7547293002322576982

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item