Чотири держави близькі до визнання законності анексії Криму - Чубаров

Рефат Чубаров
За даними голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, на пострадянському просторі серед низки держав спостерігається рух до визнання окупованого Криму за Росією.
За його словами, мова йде про можливе визнання анексії з боку Вірменії, Білорусі, Узбекистану та Казахстану.
"Для мене болісно, що чотири держави колишнього Радянського Союзу (Вірменія, Білорусь, Узбекистан та Казахстан), ці чотири держави нібито, якщо виходити із суті їх поєдинків, можна сказати, що майже готові визнати Крим не територією України", - сказав Чубаров у коментарі телеканалу 112.
На думку глави Меджлісу, в цій ситуації важливі конкретні дії української сторони з послами цих чотирьох країн.
"Я мав розмову в МЗС України, я думаю, що тут ми повинні зробити якісь дуже конкретні дії, як мінімум, з послами цих країн. І ми повинні більш чітко і жорстко позначити свою позицію щодо неприпустимості такої поведінки", - сказав Чубаров.
Нагадаємо, 16 листопада в Організації об'єднаних націй (ООН) прийняли резолюцію по Криму. Голосування за документ намагалася заблокувати делегація Білорусі. Вперше в документах ООН Росія названа країною-окупантом, а Крим i Севастополь - тимчасово окупованими територіями.

16 березня 2014 року в Криму відбувся нелегітимний референдум про статус Автономної Республіки у супроводі російських військових без розпізнавальних знаків. На ньому було поставлено два питання: про відновлення конституції Криму 1992 року і про входження Криму до складу Росії. ООН, СНД, ЄС і ОБСЄ своїх офіційних спостерігачів не посилали, референдум був проведений з допомогою російських військ і його не визнало світове співтовариство. Після цього Захід ввів ряд санкцій проти Росії.

Related

Політика 1516640774400754980

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item