Чи сидітимуть європарламентарі в одній залі з "викрадачем митрополитів"


Після того, як Надію Савченко позбавили членства в ПАРЄ, виявилося, що колишні "регіонали" всунули до нашої делегації Вадима Новинського.

Сьогодні Верховна Рада очікувано виключила з української парламентської делегації в ПАРЄ нардепа Надію Савченко, яку до цього вже встигли виключити з фракції "Батьківщина". Втім, несподівано відбулися метаморфози в квоті "Опоблоку": замість Дмитра Шпенова, який два роки регулярно їздив до Страсбургу, делегатом став Вадим Новинський, щодо якого 8 грудня народні депутати дали 228 з необхідних 226 голосів за притягнення до кримінальної відповідальності. 
Власне, на думку багатьох експертів, саме з криміналом і пов’язана несподівана зацікавленість Новинського міжнародними темами. "Таким чином, йому намагаються гарантувати захист від кримінального переслідування і підвищити ставки "Опозиційного блоку" у боротьбі за місце під сонцем. Залучивши Новинського, вони намагаються увиразнити свою позицію всередині країни і на міжнародному рівні.  Фактично, Новинський стає обличчям "Опозиційного блоку", – зазначив у коментарі ЗМІ аналітик Інституту стратегічних досліджень Максим Розумний.
Цілком логічний висновок. Окрім останньої тези. Так, "Опоблок" вткнув Новинського в делегацію ПАРЄ для того, щоб вивести його з-під ударів українських правоохоронних органів. Мовляв, кого ви чіпаєте – цілого делегата. Утім, зробити з Новинського обличчя "Опоблоку" в Європі досить сумнівно. Зовсім навпаки, в перспективі поява одіозного політика у Страсбурзі може зіграти з ним поганий жарт. Адже справа, яку порушили проти Новинського, ставить його за рамки вищого товариства. 
Нагадаємо, що цього олігарха-нардепа підозрюють в організації незаконного утримання під домашнім арештом митрополита Олександра Драбинка та у грубому втручанні в церковні справи. І сидіти з такою особою в одній залі для вихованих європейських політиків – натуральний моветон. А тому можливість літати до Страсбургу – дуже умовна перемога Вадима Новинського та "Опоблоку". 

Related

Суспільство 7468790663676499337

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item