Аваков запустив відеоконтроль у Маріуполі

Аваков запустив відеоконтроль у Маріуполі

Аваков зазначив, що система дуже корисна в роботі поліції і виконує превентивну функцію

Система запущена на базі єдиного в Україні центру UASC.

 
У Маріуполі Донецької області запрацювала сучасна система відеоконтролю за ситуацією в місті. Систему запустили на базі Єдиного сервісно-аналітичного центру (UASC), створеного при управлінні поліції області. На презентації в суботу, 24 грудня, був присутній і глава МВС Арсен Аваков, повідомляє прес-служба Нацполіції.
 
Цей UASC поки що єдиний в Україні, а за рівнем технічного забезпечення - четвертий у світі. У ньому працюють 46 операторів і 13 диспетчерів.
 
За допомогою камер на вулицях Маріуполя поліцейські зможуть у режимі реального часу відслідковувати переміщення автомобілів, які розшукуються правоохоронцями. Система дозволяє фіксувати й обробляти досить значні масиви інформації відразу за кількома параметрами: навколишнє оточення (час доби, погодні умови), обробка інформації про тип, марку, модель і колір автомобіля, його номерний знак. Крім того, система дає можливість проводити пошук збігів за особами та ін.


Наразі оператори аналітичного центру обробляють інформацію із 37 відеокамер, які транслюють відео з вулиць міста. У перспективі кількість камер буде збільшено до 70.
 
"Ми розраховуємо, що це призведе до різкого зниження злочинності - вуличної злочинності, викрадень. Всі процедури, які ми проводимо, знаходяться в рамках чинного законодавства. Ці дані будуть доступні виключно тоді, коли відбуваються правопорушення", - підкреслив глава МВС.
 
 
Раніше Президент Петро Порошенко звернувся з проханням до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана встановити у всіх обласних центрах, а за необхідності - в містах і райцентрах, в місцях масового скупчення людей прилади відеоспостереження.

Related

Події в Україні 3780900561689925719

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item