Біля західного узбережжя США зловили рідкісну морську тварину

Цю тварину не могли зловити більше ста років
Океанологи знайшли біля берегів Каліфорнії істоту, схожу на пружину, яка світиться.
Останній раз таку тварину бачили в Тихому океані понад століття тому, йдеться в статті Live Science.
Це - прозорі хордові тварини Bathochordaeus charon, що за зовнішнім виглядом нагадують плями. Вони відносяться до підтипу покривників.
"Так як наш батискаф сплив через кілька десятків хвилин, тварина була живою, у прекрасній формі, і ми зберегли його, щоб відправити в Смітсонівський інститут. Ми поняття не мали, хто це, поки ми більш уважно не подивилися на зразок, і не зрозуміли, що ми насправді знайшли Bathochordaeus charon, загадковий вид апендикулярій, описаний більш століття назад", — заявив учений Роб Шерлок з Дослідницького інституту Монтерей Бей у Мосс-Лендинге.
Апендикулярії живуть у морі, зовні віддалено схожі з пуголовками, з невеликим яйцеподібним тілом і хвостом, який у кілька разів довший тулуба.
Американський вчений зміг відшукати Bathochordaeus charon з допомогою телекерованого підводного апарата, обладнаного відеокамерою. Переглянувши старі записи, фахівці океанаріуму зрозуміли, що Bathochordaeus charon вже кілька разів попадався їм на шляху, але вони не звертали на нього уваги.

Related

Цікаво 105668121683666647

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item