"Місцевих кликали на Майдан і на війну, але вони завжди казали "мы работаем" - доброволець



10 тис мешканців виїхало з міста Красногорівка, що в 5 кілометрах від Донецька. Населений пункт знаходиться на лінії розмежування між українськими військами та так званим ДНР.
Щоночі над містом літають снаряди, так як найближчі позиції противника в 1,5 кілометрах в селищі Старомихайлівка. Час від часу під обстріл потрапляють будинки мирних жителів, розповідає начальник опорного пункту поліції міста Валерій, на позивний Ярмол.
Показує пам'ятну табличку керівнику ОУН Василю Булавському, який в 1943 році загинув у місті. Її встановили кілька місяців тому на військово-цивільній адміністрації в центрі міста.
Через обстріли та виїзд місцевих жителів, довелось закрити три з п'ятьох шкіл. Не працює ринок, так як його розбомбили в 2014 році. Єдина влада це поліцейські та кілька працівників військово-цивільно адміністрації.
Під час розмови проходить місцева жінка з велосипедом. Каже, що отримала пакет з гуманітарною допомогою від гумунітарного штабу Ріната Ахметова.
"Скільки ми в місцевих не питаємось, чому ви не робите майдан, як робили у Києві кажуть "ми працювали". А тепер, чому не робите проти Порошенка і проти депутатів чи цього всього? А вони знову відповідають - "ми працюємо". Ви і в 2014 році працювали і з вашої мовчазної згоди все закрутилось. І зараз ви бігаєте за гумунітаркою Ахметова", - розповідає доброволець.
Цивільний постраждав під час вибуху у Мар`їнці 18 грудня 2016 року. Про це повідомили в управлінні Нацполіціі у Донецькій області.

Related

Суспільство 2313860958963587447

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item