Савченко таємно зустрічалася з лідерами сепаратистів - ЗМІ

Савченко втручається у переговори щодо Донбасу?

Сама нардеп відмовляється відповідати на питання про свою зустріч з керівниками ЛДНР.

Депутат Верховної Ради Надія Савченко таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з ватажками самопроголошених "Донецької і Луганської народної республік", повідомляє ЛІГА.net з посиланням на свої джерела.
"За даними трьох джерел ЛІГА.net, депутат кілька годин спілкувалася з Захарченком та Плотницьким, а саму зустріч у Мінську організувала Федеральна служба безпеки Росії за сприяння посольства РФ у Білорусі", - пише видання.
Як розповів один з членів української делегації на переговорах у Мінську, коли 7 грудня делегація прибула до столиці Білорусі на чергову зустріч спецпосланців України, Росії та ОБСЄ, службовці посольства України там повідомили їм, що за кілька хвилин до української делегації у Мінську рейсовим літаком прибули ватажки сепаратистів Олександр Захарченко та Ігор Плотницький.
"Зустріли їх представники російського посольства у супроводі службовців Федеральної служби безпеки Росії. Вони забрали їх, посадили в авто і відвезли", - сказало джерело.
За його словами, Захарченко та Плотницький не з'являлися ні на зустрічі контактної групи, ні у підгрупах.
При цьому відразу два співрозмовники ЛІГА.net стверджують, що Савченко часто бачиться з родичами заручників на Донбасі і переконує їх, що влада нічого не робить, що потрібно якось підштовхувати зсередини Адміністрацію президента і представників України у Мінську до того, щоб сісти за стіл переговорів не з представниками Москви, а безпосередньо з Захарченком та Плотницьким.

"Навіщо ватажків терористів зустрічало ФСБ і російське посольство і везло з аеропорту на машинах з дипломатичними номерами. Я бачу ситуацію так: нас підштовхують до прямих переговорів, це у відкриту робить РФ. А світ втомився і хоче на нас все це звалити. І ось вони розробили новий ФСБ-шний сценарій із Савченко і мамами ", - говорять у мінській групі.
За даними співрозмовника, зустріч Савченко з ватажками сепаратистів у присутності представників ФСБ була присвячена саме цьому.
У неділю у Києві Савченко брала участь у конференції, присвяченій полоненим на Донбасі. Перед початком конференції журналіст ЛІГА.net прямо запитав депутатку, навіщо вона їздила до Мінська, про що говорила з ватажками сепаратистів і чому все це було зроблено таємно.
"Я не для того сюди прийшла, щоб відповідати на ваші питання", - сказала депутатка. На повторне запитання відрізала: "Я що, неясно сказала?".
Нагадаємо, раніше Савченко заявила, що має намір робити самостійну політичну кар'єру.

Related

Політика 2959625580937388369

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item