Путін заявив про підписання документів про припинення вогню та мирні переговори у Сирії

Путін заявив про підписання трьох документів
Президент Росії Володимир Путін заявив про підписання документів про припинення вогню та мирних переговорах у Сирії.
За словами президента РФ, кілька годин тому були підписані три документи, передає Интерфакс.
"Перший документ між сирійським урядом та опозицією про припинення вогню на території Сирійської Арабської республіки. Другий документ - це комплекс заходів з контролю за режимом припинення вогню. І третій документ - заява про готовність до початку мирних переговорів з сирійського врегулювання", - заявив він на зустрічі з головами Міністерства закордонних справ та Міноборони Росії.
Путін також зазначив, що домовленості про припинення вогню у Сирії дуже крихкі, і вимагають особливої уваги.
"Всі досягнуті домовленості, ми це з вами прекрасно розуміємо, що вони дуже крихкі, вони потребують особливої уваги і терпіння, професійного підходу до цих питань і постійного контакту з нашими партнерами", - сказав президент РФ.
Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара і Москва планують встановити повсюдне припинення вогню у Сирії ще до кінця поточного року.
28 грудня турецьке агентство Anadolu повідомило із посиланням на джерела, що Росія і Туреччина нібито погодили план всеосяжного перемир'я між усіма сторонами конфлікту у Сирії.

Конфлікт у Сирії триває від 2011 року, коли опозиція підняла повстання проти режиму Башара Асада. Пізніше на бік повстанців стали сили коаліції на чолі із США.
Паралельно з діями опозиції у західних та північних регіонах Сирії, східні області країни були захоплені бойовиками Ісламської держави.
Від кінця вересня 2015-го у конфлікт на боці Асада вступила Росія.
Туреччина, хоча і брала формальну участь у конфлікті на боці коаліції, почала самостійний наступ вглиб сирійської території влітку 2016 року.

Related

Події у світі 7355786486618276428

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item