Британія: Росія порушила Будапештський меморандум

У Британії вважають, що Росія не виконала Будапештський меморандум

Лондон вважає, що Москва не виконала не тільки Будапештський меморандум, а й низку інших міжнародних договорів.

Росія відмовилася від участі в консультаціях сторін Будапештського меморандуму в березні 2014 року і порушила свої зобов'язання в рамках цього договору, заявила британський посол в Україні Джудіт Гоф.
"Виконано Будапештський меморандум? Ні, але він був не виконаний Росією, ось ключовий момент. Я чула, що його описують як міжнародний договір… Я знаю, що в Україні дуже багато людей розчаровані... Британська точка зору полягає в тому, що це меморандум взаєморозуміння і з цієї точки зору він обмежений в юридичному плані. Ці зобов'язання, які у нас є за умовами цього меморандуму, - це давати консультації", - заявила вона.

"У березні 2014 року ми розпочали консультації, і вони відбулися в американському посольстві в Парижі, і міністр Дещиця був там, Джон Керрі був там і я була там з нашим міністром закордонних справ. І був один незайнятий стілець. Міністр закордонних справ Лавров в цей час перебував у Парижі, але російська сторона не відвідала консультації", - додала посол.

"Я думаю, що провал меморандуму - це провал однієї зі сторін, яка не виконує свої зобов'язання. Ми вважаємо, що Росія не тільки порушила свої зобов'язання за Будапештським меморандумом, а й низку інших міжнародних зобов'язань, якщо ми розглядаємо ситуацію агресії Росії проти України", - переконана Гоф.

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не порушувала Будапештський меморандум, оскільки не погрожувала Україні ядерною зброєю.

У 2014 році в ООН закликали Росію виконувати Будапештський меморандум.

Related

Політика 5419307144531589982

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item