Українські бійці матимуть "очі сови"



Для українських розвідників сконструювали новітні прилади денного і нічного бачення. Їх назвали "совами мольфара" на честь птаха, який однаково добре бачить у будь-яку пору доби і символізує мудрість у всіх народів. Ідея належить волонтерській групі Molfar project.
"Совами мольфара" обладнають усі види легкої стрілецької зброї бійців Сил спеціальних операцій. До них включені рейки Пікатіні (кронштейн, який використовують на різних видах стрілецького озброєння для забезпечення уніфікації кріплень прицілів (оптичних, коліматорних) та інших допоміжних приладь. - ред.). Кріпляться "сови" за допомогою авіаційного дюраля, яким оснащений корпус. Інші технічні характеристики розробки на розкриваються – "з метою технічної безпеки", розказують у Molfar project.
Ці прилади бачення встигли протестувати в Україні, повідомляє "Преса України".
"Комплекс складається з ексклюзивних чотирьох оптичних, зі змінною кратністю, коліматорних прицілів, які повноцінно працюють у двох режимах - день/ніч. До кожного прицілу додаються відеоокуляри, що дозволяють вести прицільну стрільбу з-за укриття, не піддаючи стрільця ризику", - розказують волонтери. Наголошують, що прилади бачення дозволять вберегти сотням військових життя.
Українські волонтери з групи Molfar project забезпечили сили АТО на передовій новими штурмовими авто в рамках реалізації проекту "Скажені мольфари".

Related

Суспільство 6889248065784009834

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item