Київ ще сподівається на зону вільної торгівлі з Ізраїлем

Українська влада чекає продовження переговорів з Ізраїлем щодо ЗВТ

Наступний раунд консультацій був запланований на кінець січня.

Україна сподівається на продовження переговорів з Ізраїлем щодо підписання угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ), незважаючи на останні ускладнення у відносинах між країнами.

Про це заявила заступник глави Мінекономрозвитку – торговий представник України Наталія Микольська, передає Інтерфакс-Україна.

"Ці переговори (щодо ЗВТ - ред.) завжди базуються на економічному і бізнес-інтересі. Станом на сьогодні з ізраїльською стороною було узгоджено проведення наступного раунду консультацій в Києві в кінці січня - початку лютого, й іншої інформації у нас немає", - сказала Микольська.
Вона висловила думку, що переговори про ЗВТ є досить вигідними для двох країн, а Ізраїлю також потрібні нові ринки збуту, оскільки конкуренція на ринку ЄС буде посилюватися.

 "Тому вважаю, що угода про ЗВТ з Ізраїлем буде однією з пріоритетних на наступний рік, і ми над ним працюватимемо, бо бачимо в ній досить цікавий і важливий для нас інтерес і інтерес для бізнесу Ізраїлю", - резюмувала Микольська.

Як повідомляють ЗМІ, цього тижня Україна та інші країни в Радбезі ООН проголосували за проект резолюції з вимогою до Ізраїлю зупинити будівництво поселень на палестинських територіях.

На наступний день після цього прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заборонив міністрам підтримувати контакти з Україною, а також іншими країнами, які голосували в Радбезі ООН. Заборона триватиме три тижні.

Related

Політика 2515445878077117540

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item