У Білорусі затримали трьох журналістів за розпалювання національної ворожнечі, які писали для російських ЗМІ

У Білорусі заявили, що статті позаштатних журналістів російських ЗМІ були спрямовані на розпалювання національної ворожнечі. На фото: Сергій Шиптенко
Слідчий комітет Білорусі затримав трьох співвітчизників, які писали для російських ЗМІ, серед іншого і за звинуваченням в розпалюванні національної та іншої соціальної ворожнечі.
Як повідомили в СК Білорусі, затримані журналісти друкувалися під псевдонімами.
Правоохоронці затримали жителя Бреста Димитрія Алімкіна (псевдонім для ЗМІ – Алла Бронь), викладача Білоруського державного університету інформатики і радіоелектроніки Юрія Павловца (псевдонім – Павло Юринцев і Микола Радов).
Пізніше стало відомо про затримання третього автора за аналогічними звинуваченнями - Сергія Шиптенка з Мінська (громадянин Білорусі, псевдонім - Артур Григор'єв).
Журналісти писали для російських ресурсів: Регнум, Стрічка.ру, ЕАДЭЙЛИ.
Експертна комісія Міністерства інформації Білорусі проаналізувала матеріали Алімкіна, Павловца і Шиптенка. Згідно до винсовків комісії, авторські статті містили заклики до розпалювання расової, національної, релігійної або іншої соціальної ворожнечі.
Експерти розцінили дії затриманих журналістів злочини, передбачені статтею 130 Кримінального кодексу Республіки Білорусь.
Затриманих помістили в СІЗО.

Related

Події у світі 4818952048513064382

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item