Tesla погодилася на компенсації норвежцям за повільний розгін

Клієнти Tesla в Норвегії порахували, що автомобіль занадто повільно розганяється

Tesla погодилася виплатити по 7,7 тисячі доларів кожному незадоволеному клієнту.

Американська автокомпанія Tesla уклала мирову угоду зі 126 клієнтами в Норвегії, які були незадоволені швидкістю розгону електромобіля Model S P85D. Адвокат власників автомобілів передав до окружного суду Осло колективний лист, у якому йдеться про відкликання позову до Tesla.
Судові засідання у цій справі повинні були початися в понеділок, 12 грудня.
 
Норвезька газета Dagens Naeringsliv повідомила, що Tesla погодилася виплатити по 65 тисяч норвезьких крон (7,7 тисячі доларів) кожному незадоволеному клієнту. Раніше власники автомобілів вимагали від компанії по 129,7 тисяч крон.
 
За даними газети, крім грошової компенсації Tesla надала клієнтам й інші бонуси - наприклад, кредит на пільгових умовах або різні види тюнінгу автомобіля.
 
Про позов незадоволених норвезьких клієнтів стало відомо в кінці вересня. В електромобілі Model S P85D передбачений "божевільний режим", за якого автомобіль повинен розганятися до 100 км на годину лише за 3,1-3,3 секунди. Норвезькі покупці стверджують, що в "божевільному режимі" автомобіль не розганяється так швидко.
 
Багато клієнтів скаржилися, що купили автомобіль заради "божевільного режиму" і високої потужності, але реальні характеристики автомобіля не виправдали їхніх сподівань.
 
Норвегія стала одним з найбільших ринків для електромобілів Tesla. Частково це пов'язано з субсидіями з боку уряду на купівлю електромобілів. Model S P85D більше не продається в Норвегії, її змінила Model S P90D.

Related

Технології 2608412181662144436

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item