У Єгипті виявили 12 поховань часів Нефертіті


Гробниці знайшли на території села Гебель-ель-Сілсіла, розташованого за кілька кілометрів
південніше від Долини Царів

Подальше дослідження могил дасть змогу зрозуміти особливості побуту стародавніх жителів поселення Гебель-ель-Сілсіла.

У Єгипті шведські археологи розкопали 12 стародавніх поховань часів Нового Царства (1550-1069 рік до нашої ери) за декілька кілометрів на південь від Долини Царів. Про це повідомило Міністерство у справах старожитностей Єгипту в середу, 11 січня.
На думку вчених, ці поховання, знайдені за 65 км на північ від Асуана, призначалися для людей і тварин. Виявлені об'єкти використовувалися майже 3,5 тисячі років тому - в часи правління фараонів Тутмоса III і Аменхотепа II (XVIII династія) в епоху Нового царства.
У гробницях знайдено останки чоловіків, жінок і дітей, а також домашніх тварин. Поховання містять культурно-релігійні артефакти, зокрема посуд і коштовності.
Археологи також виявили три виточених у скелях вівтарі. Вчені вважають, що подальше дослідження могил дасть змогу зрозуміти особливості побуту стародавніх жителів поселення Гебель-ель-Сілсіла. Як зазначається, раніше єгиптологи вважали його бідним селом.
У Долині Царів, яка розташована на березі Нілу поряд з Фівами і Луксором, містяться десятки гробниць. В одній з них був похований такий правитель Нового Царства, як Тутанхамон.
Нагадаємо, восени археологи виявили в історичній області Верхній Єгипет давнє місто і цвинтар, створені, на думку фахівців, в 5316 році до нашої ери.

Related

Цікаво 2009354934467563379

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item