Не в ЄС, а на замерзаючий Донбас - Москаль пропонує 200 вагонів лісу


Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль закликав прем'єр-міністра Володимира Гройсмана відправити в замерзаючу Авдіївку 200 вагонів з лісом.
Про це він написав у Facebook.
"Протягом минулого року держлісгоспи з усієї України під виглядом дров намагалися вивезти в Євросоюз масу деревини, яку ми зупинили на кордоні. Експертиза показала, що це технологічна, а в багатьох випадках навіть ділова деревина, яка заборонена до експорту", - повідомив він.
Держагентство лісових ресурсів замість того, щоб використати ліс для внутрішнього ринку, подало 39 позовів, "намагаючись змусити відпустити деревину в країни ЄС", написав чиновник.
"І це при тому, що деякі закордонні фірми-отримувачі мають російських власників", - додав Москаль.
Склади Закарпаття забиті зупиненими "дровами", усього їх назбиралося близько двохсот залізничних вагонів, повідомив Москаль.
"Я знаю, як зараз мешканцям Авдіївки, які серед зими залишитися без опалення, – аналогічна ситуація в нас була взимку 2014 року в Трьохізбенці Новоайдарського району (Луганська область)", - нагадав голова Закарпатської ОДА.
"Тому пропоную негайно відправити в Авдіївку із Закарпаття деревину, яка не арештована судом і не є речдоком у кримінальних провадженнях (а це маса лісу). Частину лісу при цьому можна віддати на передову нашим військовим для будівництва укріплень і обігріву", - заявив Москаль.

Загострення в Авдіївській промзоні продовжується. Уранці 31 січня бойовики обстріляли Авдіївку із "Градів". По місту випустили 4 боєкомплекти.

Related

Політика 5119063412884189412

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item