Десять тисяч людей на площі та святковий феєрверк - як у Києві святкували Новий рік



Близько 10 тисяч людей відзначили Новий 2017-й рік на Софійській площі у Києві.
Уже втретє кияни відзначають Новий рік на Софійській площі а не на Майдані Незалежності, як це було раніше.
Традиційні гуляння біля головної ялинки країни розпочалися ще за кілька годин до нового року.
Починаючи з 22:00 зі сцени людей розважали вітчизняні й іноземні виконавці. В перервах між виступами, люди грілись гарячим глінтвейном та гуляли новорічним ярмарком, що простягнувся від Софійської до Михайлівської площі.
О 23:50 з екранів сцени в шестихвилинному ролику, українців з Новим роком привітали - співачка Джамала, параолімпійські чемпіони, військові та голова європейської Ради Дональд Туск. Останній звернувся з привітальним словом українською мовою.
"Дорогий український народе, братній європейський народе. Від усієї душі, від імені Європи та від себе особисто, дозвольте висловити найкращі побажання з нагоди Нового року та Різдва Христового. Ви для мене та багатьох європейців - знак надії. Бо в цьому році, як і в попередньому, ви показали що таке відвага і рішучість у суспільному житті" - сказав Туск.
Майже чотири хвилини з вітальним словом виступає Порошенко
"Приводів для оптимізму сьогодні більше ніж рік тому. Легше ще не буде, але і найгірше, особливо в економіці, вже позаду". Люди реагують на слова президента незадоволено. На площі чути гул.
Президент говорить про економічне зростання, військову агресію, перемогу Джамали на Євробаченні, перемоги в спорті та обороноздатність країни. Коли говорить про українських військових, люди на площі починають аплодувати, вигукувати "Слава Україні".
"З особливою пошаною згадаємо наших земних ангелів-хранителів - славні українські воїни. Вся країна дякує вам за те, що ви даруєте нам цю мирну святкову ніч. Від імені всієї країни, вітаю вас, наші співвітчизники, дорогі брати й сестри в Криму та окремих районах Донеччини та Луганщини. Російська окупація тимчасова. Ми об'єднаємось і все буде добре. Слава Україні" - сказав Порошенко.
Після виступу президента на площі прозвучав гімн України, який масово підхопила юрба на площі.
Ще один сюрприз цього року - організатори свята вирішили порадувати киян та гостей міста феєрверками. Кілька запустили в небо безпосередньо на Володимирській вулиці, інші, значно потужніші, пускали на лівому березі Києва.
Новорічна ярмарка в центрі Києва триватиме аж до різдвяних свят. Поїсти тут можна в спеціальних 10 фуд-кортах на Софійській та як мінімум ще 10 на Володимирській вулиці. За чашку глінтвейну треба заплатити близько 50 гривень. Шашлик - від 40 гривень. Маленька пляшка газованої води - 20 гривень. Але незважаючи на ціни, до кожного з таких дерев'яних будиночків, цілий вечір стояли великі черги. Багато киян приїхали зі своєю випивкою та їжею.

Related

Події в Україні 5195916916532705580

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item