У Конгресі США мають намір ввести більш жорсткі санкції проти РФ всупереч будь-яким рішенням Трампа

У Конгресі обіцяють підтримку більш жорстких санкцій з боку обох партій
Обраний президент Дональд Трамп отримає "рішучу" відповідь з боку Конгресу, якщо вирішить скасувати санкції проти Росії, введені адміністрацією Барака Обами.
Про це заявив член палати представників від Демократичної партії Адам Шифф в інтерв'ю телеканалу ABC.
"Ми думаємо, що повинно бути зроблено більше. Ми не думаємо, що, відверто кажучи, вжиті достатні кроки для стримування. Ви побачите підтримку більш жорстких санкцій з боку обох партій в Конгресі", - підкреслив він.
"Ви побачите, що і демократи, і республіканці - такі, як Джон Маккейн і Ліндсі Грем - разом представлять пакет більш жорстких санкцій", - додав Шифф.
Крім того, Шифф, який входить до комітету у справах розвідки в палаті представників, висловився про те, що Трамп ставить під сумнів звіти російських спецслужб про кібератаки.
"Якщо він хоче мати хоч якийсь авторитет як президент, йому необхідно припинити так говорити. Він повинен перестати очорняти розвідку. Він повинен розраховувати на неї. Йому доведеться розраховувати на неї", - підкреслив член палати представників.
Раніше 1 січня представник перехідної команди обраного президента США Дональда Трампа Шон Спайсер під час інтерв'ю телеканалу ABC заявив, що не впевнений у справедливості нових санкцій проти Росії.
Нагадаємо, Міністерство фінансів США 29 грудня оголосило про введення нових санкцій проти Росії через хакерські атаки під час американських виборів президента. У "чорний список", крім ФСБ і Головного розвідувального управління РФ, потрапили три юридичних особи і ще шість чоловік. З країни вислані 35 російських дипломатів.
Раніше президент США Барак Обама доручив переглянути та оприлюднити повний огляд всіх матеріалів про втручання Росії у хід президентських виборів в США.
Як повідомлялося, 7 жовтня адміністрація Барака Обами офіційно звинуватила Росію в масштабній кампанії по втручанню у вибори президента США.
Зокрема, Росію вважають причетною до злому серверів Демократичної партії.
Слід зазначити, що новообраний президент США Дональд Трамп не підтримує рішення Адміністрації президента Барака Обами про введення додаткових санкцій проти РФ.
Також ЗМІ повідомляли про те, що Дональд Трамп може скасувати рішення Адміністрації Барака Обами щодо нових антиросійських санкцій, коли офіційно вступить на посаду.
Але 1 січня сенатори-республіканці Джон Маккейн і Ліндсі Грем, а також сенатор-демократ Еймі Клобучар після візиту в Україну заявили, що будуть домагатися від Конгресу ухвалення ще більш жорстких санкцій щодо Росії.

Related

Політика 1618109346661225837

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item