Трамп викликав різке невдоволення в Китаї


Президент США Дональд Трамп викликав різку реакцію в Пекіні, натякнувши на можливість переговорів щодо політики "одного Китаю".
Про це заявили в міністерстві закордонних справ Китаю, повідомляє ukrinform.ua.
"Політика "одного Китаю" не може бути предметом переговорів у китайсько-американських відносинах, заявили в МЗС Китаю. Речник міністерства закликав усі відповідні сторони в США визнати "делікатність питання Тайваню" та дотримуватися зобов'язань, які брали на себе адміністрації США за різних президентів щодо політики "одного Китаю", - йдеться в повідомленні.
В оприлюдненому напередодні ввечері інтерв'ю виданню Wall Street Journal Трамп заявив: "Усе є предметом переговорів, в тому числі і політика "одного Китаю". На думку Трампа, американські компанії не можуть конкурувати з китайськими через проведення Китаєм політики дешевого юаня.
Політика "одного Китаю" передбачає неможливість одночасних дипломатичних відносин з урядом в Пекіні та урядом на Тайвані. Офіційний Пекін вважає Тайвань бунтівною провінцією КНР. Раніше новообраний Трамп порушив заборону на прямі контакти з Тайванем. Він обговорив з прзидентом Тайваню Цай Інвеню "тісні зв'язки у сфері економіки, політики та безпеки" під час телефонної розмови.

Related

Події у світі 2312247008265893274

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item