Заступника мера Ужгорода Цапа посадили під домашній арешт

Цап (зліва) вказав на низку, на його думку, суперечностей у документах справи
У вівторок, 31 січня, Ужгородський міськрайонний суд під головуванням судді Олега Придачука обрав міру запобіжного заходу першому заступнику Ужгородського міського голови Іштвану Цапу.
Як повідомило Мукачево.net, суддя оголосив рішення, згідно з яким заступнику мера Ужгорода призначено домашній арешт, він не повинен покидати власний будинок з 20:00 до 8:00.
Також Цапу заборонено спілкуватися з іншими підозрюваними та свідками.
Суддя зауважив, що взяття під варту, про яке клопотала прокуратура, є найбільш суворим заходом щодо підозрюваного, і може бути застосований, якщо є доведені підстави.
Захисник заступника мера наголосив, що Цап добровільно з’являвся до прокуратури і немає підстав вважати, що є ризики переховування чи незаконного тиску на причетних до слідства. Тому немає підстав задовольняти клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Сам Цап вказав на низку, на його думку, суперечностей у документах справи. Зокрема, перший заступник міського голови вказав на різні суми хабара, які вказуються прокуратурою, та відсутністю коштів, які були вилучені саме у нього як можливий хабар.
Нагадаємо, раніше сьогодні Ужгородський міськрайонний суд відсторонив Іштвана Цапа з посади першого заступника міського голови Ужгорода.
25 січня прокуратура Закарпатської області спільно зі Службою безпеки України підтвердила факт вимагання першим заступником мера Ужгорода Іштваном Цапом хабара в розмірі 40 тисяч гривень.
Хабар Цап вимагав за отримання підприємцем дозволу на приватизацію землі.
Іштвану Цапу було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України - одержання хабара.

Related

Гаряча новина 6529665990975058485

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item