Сербський потяг не доїхав до Косова через загрозу безпеці

Потяг сполученням Белград-Митровиці так і не досяг кінцевої зупинки
Прем'єр-міністр Сербії Александар Вучич заявив про повернення через загрозу безпеці поїзда, який був відправлений 14 січня з Белграда в північні райони Косова.
Як повідомляє Radio Liberty, Вучич оголосив про своє рішення на прес-конференції в сербському місті Рашка, що межує з невизнаним Косово.
"Спеціальні підрозділи [Косова] замінували залізницю, інші спеціальні підрозділи були направлені на кордон, щоб заарештувати водія поїзда і пасажирів", - сказав він.
У свою чергу прем'єр-міністр невизнаного Косова Іса Мустафа привітав рішення сербської влади, заявивши, що потягу все одно б не дозволили проїхати на контрольовану ними територію.
"Ми мобілізували всі державні механізми, щоб впоратися з цією ситуацією", - сказав Мустафа.
Поїзд кілька годин простояв у місті Рашка і не продовжив рух через адміністративну межу далі в Косово.
Раніше НВ повідомляло, що 14 січня Сербія вперше після війни 1998-1999 років відправила поїзд в північні райони Косова, де переважно живуть етнічні серби.
Потяг пофарбований у кольори сербського прапора, розмальований церквами, монастирями і середньовічними містами. На потязі 21-ю мовою написано: Косово є сербським.
Косово проголосило незалежність у 2008 році. Її визнали більшість країн світу, зокрема США і країни Європейського Союзу. Україна незалежність Косова не визнала.  Сербія категорично відмовляється визнати незалежність Косова.

Related

Події у світі 4235721715695541149

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item