Слухання в Сенаті: У доповіді розвідслужб США про кібератаки згадуються високопосадовці РФ

За словами глави Нацрозвідки США, санкціонувати кібератаки могли тільки найвищі чиновники РФ
В американській розвідці вважають, що до викрадення хакерами електронних документів Демократичної партії США причетні високопоставлені російські чиновники.
Про це під час слухань у Сенаті повідомив директор Національної розвідки Джеймс Клеппер, озвучуючи спільну заяву розвідслужб, передає AFP.
"За нашою оцінкою, тільки самі високопоставлені російські чиновники могли санкціонувати недавні крадіжки і розкриття даних, орієнтовані на вибори", - підкреслив він.
Як зазначається, крім Клеппера перед Сенатом виступили також директор Агентства національної безпеки (АНБ) Майкл Роджерс і заступник глави Пентагону Марсель Леттре.
Зазначимо, що з відповідним звітом розвідслужб у четвер, 5 січня, ознайомився і діючий глава Білого дому Барак Обама.
У свою чергу новообраний президент США Дональд Трамп буде проінформований про зміст доповіді 6 січня.
Нагадаємо, раніше телеканал NBS News з посиланням на співробітників американської розвідки повідомив, що втручання в президентську кампанію у США могло вестися під особистим керівництвом президента РФ Володимира Путіна.
За інформацією телеканалу, все починалося, як "вендета" проти Хілларі Клінтон, та трансформувалося в спробу показати корупцію в американській політиці і відвернути від США ключових союзників, "створивши образ того, що на США не можна покластися, як на світового лідера".
У Кремлі спростували цю інформацію, назвавши її "смішною нісенітницею".
Після цього президент Барак Обама ввів нові антиросійські санкції за втручання хакерів в хід виборів президента США.
У свою чергу перехідна адміністрація обраного президента США Дональда Трампа також поставила під сумнів достовірність звіту Центрального розвідувального управління США, в якому йдеться про втручання Росії у президентські вибори США.

Related

Події у світі 7148862191040955222

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item