Експерти довели провину беркутівця в убивстві

У суді вивчили докази експертів

На суді у справі Майдану розглядали дані експертизи.

 
У Святошинському районному суді Києва були досліджені дані судово-медичної експертизи з доказами щодо часу, місця і способу вбивства активіста Варениці. Було встановлено, що він отримав смертельне вогнепальне поранення зі зброї, яка була на озброєнні спецроти "Беркут", повідомляє УНІАН.
 
Слідство встановило, що потерпілого Вареницю застрелив один з екс-беркутівців, який зараз переховується від слідства і знаходиться в розшуку, розповів після завершення судового засідання прокурор Яніс Симонов.
 
"Ми не можемо сказати, що цей постраждалий загинув через когось із цих п'яти, але звернули увагу суду, що куля була випущена з автомата іншого співробітника спецроти "Беркут", який зараз оголошений у розшук, і тому я зараз не можу назвати його прізвище", - сказав він.
 
Окрім того, на засіданні адвокати екс-беркутівців вкотре заявили, що в слідства нібито немає доказів, що хтось з п'яти їхніх підзахисних стріляв по учасникам Майдану. У той же час вони стверджували, що учасники Майдану, які піднімалися по вул. Інститутській у сторону виходу з метро "Хрещатик", представляли загрозу для правоохоронців.
 
Головуючий у справі суддя Сергій Дячук, показавши фотографію з матеріалів справи, на якій кілька майданівців ховаються за деревом, причому одного з них зараз немає в живих, зазначив, що не можна говорити не те, що про наступ, а й про рух у бік правоохоронців людей, зображених на фото.
 
Нагадаємо, раніше Святошинський районний суд подовжив арешт колишнім співробітникам спецпідрозділу "Беркут". Також у суді заявили, що екс-командир "Беркута" Дмитро Садовнік і ще дев'ять бійців спецпідрозділу МВС отримали російське громадянство.

Related

Гаряча новина 6048029948173038732

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item