Ми повинні залишатися на боці України - Байден

Байден також заявив, що україна має підтримати Євросоюз
Віце-президент США Джозеф Байден заявив, виступаючи 18 січня у Давосі, що США будуть стояти на боці України і закликав не закривати для неї двері членства в ЄС.
"Ми повинні залишатися на боці України, яка протистоїть російської агресії і йде по європейському шляху до тих пір, доки вона йде ним так, як потрібно", - передає слова Байдена Укрінформ із посиланням на власного кореспондента.
Він також наголосив, що важливо "тримати двері відкритимидля членства в європейських та трансатлантичних інститутах "для таких країн Європи, де люди, як в Україні, Балтії продовжують прагнути стати частиною грандіозного проекту Євросоюзу".
Байден зазначив, що для цих країн перспектива членства в європейських та трансатлантичних інститутах "є інструментом для того, щоб відмовитися від нелібералізму, який так довго панував у їхніх країнах, змусити їх боротися з корупцією, змусити їх рухатися у XXI століття".
Віце-президент США пообіцяв, що США будуть продовжувати відстоювати такі основоположні норми сучасних держави як територіальна цілісність, свобода пересування, національний суверенітет.
"Країни повинні мати право обирати альянси", - заявив він зокрема.
Байден визнав за необхідне зробити так, щоб країни Європи могли протистояти маніпуляціям ззовні, покращувати захист кіберпростору, боротися з дезінформацією і не допустити, щоб аутсайдери перекручували демократичні процеси.
Віце-президент США також назвав вкрай важливим проектом Євросоюз.
"Успіх європейського починання є просто центральним питанням для безпеки США у XXI столітті. Трансатлантичне партнерство є основою для боротьби з багатьма викликами XXI століття – від тероризму, до хвороб та кліматичних змін", - передає його слова агентство.
Байден також закликав європейців не розраховувати занадто на вашингтонське керівництво, а самим вершити свою долю і висловив сподівання, що новий президент США, який вступить на посаду через дві доби, буде вірний зобов'язаннями США, в тому числі і в НАТО.
Раніше повідомлялося, що Байден спрогнозував втручання Росії у виборчий процес країн Європи.

Related

Події у світі 997595284099951628

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item