В АТО заговорили про масове дезертирство


Сторони звинувачують одна одну в дезертирстві

У лавах сепаратистів значний брак особового складу, запевняють в Міноборони.

Головне розвідувальне управління Міноборони України опублікувало дані про ситуацію в зоні АТО за 13 січня. Так, за даними розвідки, в зв'язку зі значним некомплектом особового складу в "окупаційних арміях" почалася насильницька призовна кампанія серед студентів.

"У зв'язку з масовим дезертирством російських військовослужбовців, окупаційним командуванням інтесифікована насильницька призовна кампанія серед населення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, в т.ч. за рахунок студентів середньотехнічних і вищих навчальних закладів", - сказано в повідомленні.

У ДНР ж, навпаки, стверджують, що почастішали випадки дезертирства з боку бійців ЗСУ.

"За цей тиждень військові частини в зоні бойових дій самовільно залишили понад 15 українських військовослужбовців. Варто зазначити про той факт, що в ході їхнього пошуку і затримання, українське командування віддало наказ про фізичне знищення втікачів", - сказано в повідомленні сепаратистського ЗМІ.

Також в ДНР заявили, що зниклих українських морпіхів в зоні АТО намагалися затримати сили військової служби правопорядку ЗСУ, в результаті чого втікачі були вбиті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 8 січня під час виконання бойових завдань зникли троє військових. Військовослужбовці не повернулися до підрозділу, а зв'язок з ними був відсутній. Потім в ДНР заявили про знаходження тіл трьох морських піхотинців, а в Міноборони повідомили, що без експертизи не можна стверджувати, що це ті ж бійці.

Related

Події в Україні 5476701247022379617

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item