На Банковій розповіли про підсумки зустрічі Порошенка з керівництвом силовиків з приводу Авдіївки

Учасники наради обговорили забезпечення безпеки і гуманітарну ситуацію
Під час наради з керівниками силових відомств України, яка була скликана президентом Петром Порошенком у зв'язку з різким загостренням ситуації в районі Авдіївки, учасники обговорили три ключових питання.
Зокрема, мова йшла про забезпечення безпеки у зазначеному районі, гуманітарну ситуацію і дії для захисту цивільного населення, а також про питання міжнародної допомоги та притягнення до відповідальності російських бойовиків, передає прес-служба глави держави.
У цьому контексті Порошенко зазначив, що для початку відновлювальних робіт в районі загострення конфлікту необхідно забезпечити постійне припинення вогню.
"Ми сьогодні проводимо весь комплекс зусиль для того, щоб відновити енергопостачання, ремонтні бригади за доповіддю голови ОДА готові, і як тільки буде можливість, після припинення вогню, вони виїдуть для проведення робіт з відновлення енергопостачання", - заявив він.
Глава держави також доручив Міністру оборони України та Начальнику Генерального штабу підготувати матеріали і передати на нагородження імена українських військовослужбовців, які відзначилися під час бойових дій.
Особливо він наголосив на необхідності нагородження державними нагородами тих, "хто героїчно віддав своє життя, захищаючи мир і спокій українських громадян".
Крім того, президент дав розпорядження заступнику глави своєї Адміністрації Костянтину Єлісєєву забезпечити негайне винесення питання щодо загострення ситуації в районі Авдіївки на розгляд Ради безпеки ООН.
"Сьогодні ми чекаємо відповідних заяв з боку наших міжнародних партнерів. Я хотів би підкреслити, що в цих умовах, як поводять себе російські бойовики - на сьогоднішній день, вперше за багато днів проти цивільного населення і проти наших частин були застосовані Гради, масові обстріли з великокаліберної артилерії - якщо у когось повертається язик говорити про зняття санкцій, то, що ще потрібно для того, щоб притягнути агресора до відповідальності?", - додав Порошенко.


Нагадаємо, в минулі вихідні російські гібридні війська почали наступ на позиції сил АТО в районі Авдіївки, який супроводжувалося масованим обстрілом артилерії, у тому числі, житлових кварталів міста.
За цей час загинули сім українських військовослужбовців, понад 30 осіб отримали поранення.
Згідно з даними Головного управління розвідки Міноборони України, противник втратив понад 20 бойовиків убитими і кілька десятків пораненими.

Related

Політика 1114249647547569015

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item