Здати іспити не могли навіть відмінники: у Запоріжжі за хабарі затримали доцента юрфаку

Хабарі викладач зберігав у Кримінальному кодексі
У Запоріжжі доцента юридичного факультету місцевого університету затримано "на гарячому" за системне вимагання хабарів у студентів: такса вимагача за успішну здачу іспитів досягала 1000 грн., повідомляє Інтерфакс-Україна.
У ході спільної спецоперації СБУ з прокуратурою в одному з вищих навчальних закладів Запоріжжя був затриманий 42-річний доцент юридичного факультету, який вимагав у студентів гроші "за успішну здачу іспитів"
За даними СБУ, викладач юрфаку поставив на потік отримання грошей від студентів, тому здати в нього екзамен без хабара було неможливо навіть відмінникам.
"Під час затримання у доцента юридичного факультету було знайдено екзаменаційну відомість, в якій червоним відзначалися прізвища студентів, які оплатили здачу іспиту, а чорним - ті, хто не здав грошей. Також знайдені кошти, отримані від декількох студентів, які приступили до складання іспиту, викладач поклав їх до Кримінального Кодексу", - зазначили в СБУ
Під час слідства встановлено, що викладач вимагав за здачу іспиту від майбутніх юристів, від 400 до 1000 гривень залежно від їх матеріального становища.
Викладач затриманий на підставі ч. 3 ст. 368 КК України – "отримання неправомірної вигоди, що поєднане з вимаганням і вчинене повторно". Розслідування триває.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Івано-Франківській області троє посадових осіб сільради вимагали $180 тисяч хабара за виділення земельних ділянок.

Related

Суспільство 7341595404074516173

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item