Польські прикордонники не пустили в країну десятки тисяч українців

До Польщі пускають далеко не всіх українців

Громадянам України відмовляють у в'їзді до Польщі з трьох основних причин.

 
Польська прикордонна служба у 2016 році не пустила в країну 22 864 громадянин України. Це на 437 осіб більше, ніж у 2015 році (22 427 осіб).
 
Про це йдеться в листі польського прикордонного відомства у відповідь на інформаційний запит Укрінформу.
 
Найбільшу групу українців, яким було відмовлено у в'їзді до Польщі, становлять люди, які не мали із собою документів, що підтверджують мету і забезпечені умови перебування в Польщі (понад 10,2 тис.). Порівняно з 2015 роком кількість відмов із цієї причини істотно зменшилася - понад 1,8 тис.
 
Другою найпопулярнішою причиною відмови у в'їзді для українців на територію Польщі є відсутність актуальної візи чи іншого дійсного документа на перебування в Польщі. Порівняно з 2015 роком у цій категорії спостерігалося збільшення кількості відмов - майже на 1 тис. (понад 6,3 тис.).
 
У зв'язку з відсутністю достатніх коштів для приватного перебування в зазначений період у Польщі чи через нестачу власних коштів на повернення додому польські прикордонники у 2016 році не пустили в країну більше 1,8 тис. громадян України (майже на 400 більше, ніж у 2015 році).
 
Заборону на в'їзд до Польщі ще для понад 4,5 тис. українців польські прикордонники відносять до категорії "Інші причини". Порівняно з 2015 роком кількість відмов у цій категорії в минулому році зросла майже на 1 тис.
 
Як повідомляють ЗМІ, Польща готова масово приймати робочих з України. Польська влада збирається подолати демографічну кризу за рахунок робітників з країн Східної Європи.
 
Нагадаємо, Польща спростила для українців перетин кордону.

Related

Суспільство 8787566981195114032

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item