Привідкрили завісу стосунків Путіна і Януковича


Президент РФ Володимир Путін зневажає колишнього президента України Віктора Януковича.
Про це розповів екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов в інтерв'ю Цензор.нет.
"У Путіна до Януковича ставлення презирливе. Ставлення як до слабака, який, маючи всі карти в руках, не зміг утримати країну. Ось це я точно можу сказати. А яке відношення у Януковича до Путіна, я не знаю. Як до "смотрящего", напевно, як ще у таких людей прийнято", - зауважив він.
Російський політик пояснив, чому Янукович живе в РФ.
"Є кілька "збитих льотчиків", які живуть в Росії. У нас жив колишній президент Азербайджану, колишній президент Киргизії, ну а тепер колишній президент України. Всі, хто повалений революціями. Цей - вже навіть двічі", - розповів він.
За словами Пономарьова, Януковича живе елітному селищі в Одинцовському районі Московської області - Барвисі.
Також екс-депутат Держдуми розповів, що Янукович своїм листом до Путіна з проханням ввести війська в Україну забезпечив потрібний результат голосування російської Ради Федерації.
"Я знаю з розмов з сенаторами (сенатори - це члени Ради Федерації, - Gazeta.ua), що лист Януковича вплинув на їх рішення. Їм було значно простіше за це голосувати, тому що формально легітимний президент попросив про допомогу. І як би Росія прийшла на допомогу братньому українському народу, і совість могла бути спокійною. У цьому і полягає зрада Януковича: він забезпечив своїм листом потрібний результат голосування", - зауважив Пономарьов.
У той же час, рішення про початок воєнної агресії проти України приймав особисто Путін, сказав російський політик.
Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Влітку того ж року Збройні сили Російської Федерації почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.
28 листопада генпрокурор Юрій Луценко зачитав Януковичу підозру. Тоді екс-президент перебував у російському Ростові-на-Дону. Він виступав у суді через скайп як свідок.
Януковича підозрюють у тому, що 1 березня 2014 року в Росії він закликав тамтешнього президента Володимира Путіна ввести збройні сили на територію України. Внаслідок цього Україна зазнала збитків на понад 1,08 трлн грн. Справу розслідує Головна військова прокуратура.
У мережу потрапив лист Януковича до Путіна.

Related

Політика 6089582750440739459

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item