Стала відома причина падіння літака у Киргизії



В МНС Киргизії припустили, що причина падіння – у помилці пілотів. Лайнер не зайшов на посадку з першого разу і розпочав друге коло. Але не вписався у злітну смугу, зачепив паркан і звалився на будинки.
"У 7.07 екіпаж отримав від диспетчерів дозвіл на посадку. Погодні умови дозволяли приземлитися. До цього, під час туману, вдало сіли 11 літаків", – сказав Мухамметкалый Абулгазиев, віце-прем'єр-міністр Киргизії.
Літак впав близько сьомої ранку на будинки місцевих мешканців. Слідчі досі працюють на місці, намагаються зрозуміти, чому розбився літак. Спочатку грішили на погоду: вранці стояв густий туман. Але пізніше влада цю версію спростували.
" Спочатку був сильний хлопок, після чого взагалі тряхонуло всі довколишні будинки, які були. Всі перелякалися, почали вибігати на вулицю", – розповідає Андрій Андрєєв, очевидець.
Відразу ж після падіння літак загорівся. Місцеві жителі кинулися рятувати членів екіпажу. Трьох витягли вже мертвими, ще один чоловік помер по дорозі в лікарню. І це був лише початок. Кількість жертв зростала кожну хвилину, адже лайнер повністю знищив чи пошкодив близько тридцяти будинків. Їх мешканці загинули, або сильно травмовані. Родичі не можуть прийти в себе.
"Один з уламків впав прямо на будинок моєї сусідки. Її діти – в Росії, а вона тут доглядала за онуками. Старша – в шостому класі вчилася, середня – в третьому. І всі вони загинули. Була ще найменша, третя дівчинка. Але її поки не можуть знайти", - додав Андрєєв.
Турецький вантажний літак розбився при заході на посадку біля Бішкека. Він впав прямо на житлові будинки. Зніс близько 30 будівель. За останніми даними, загинули 37 людей – в основному це мешканці дачного селища.

Related

Події у світі 1477068043056048392

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item