Кремль заблокував звільнення заручників через очікування на лояльні рішення в США та ЄС - Геращенко

Ірина Геращенко назвала питання звільнення заручників "козирем Москви у торгах за зняття санкцій"
Представник України у Тристоронній контактній групі, народний депутат Ірина Геращенко заявила, що Кремль заблокував питання звільнення заручників та реалізації Мінських домовленостей у зв’язку з очікуваннями досягти більш лояльних угод з новою адміністрацію США та урядами низки країн Європи.
"Виконання Мінських угод було заблоковано РФ і маріонеточними "руководителями республик" і тому, що РФ не збирається поки що виходити з Донбасу <…>, і тому, що Кремль відверто чекав, що нова адміністрація в США може бути більш лояльною. А ще Кремль чекає, що 2017 принесе більш лояльні уряди в низці європейських країн", - заявила вона на своїй сторінці в Facebook.
Геращенко наголосила, що питання звільнення українських політв'язнів в РФ та заручників на окупованих територіях заблоковане з вересня 2016 року.  "Для Москви - це козир у торгах за зняття санкцій. <…> Погано, що світ дозволяє Кремлю, що більше двох років незаконно утримує українців, використовувати заручників як елемент торгу", - додала український політик.
Нагадаємо, що  станом на 28.11.2016 у полоні бойовиків перебуває 110 осіб, значаться зниклими безвісти в районі проведення АТО ‒ 490 осіб. 

Related

Події у світі 6998930717618216741

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item