У Каліфорнії почали збір підписів за вихід зі складу США

Референдум безпосередньо про вихід Каліфорнії зі складу США може відбудутися навесні 2019.
У штаті Каліфорнія розпочався збір підписів за вихід зі складу Сполучених Штатів Америки, повідомляється на сайті ініціативи Yes California.
"Генеральний прокурор Каліфорнії схвалив збір підписів для #Calexit на 2018 рік, і ми почнемо завтра", — йдеться на сторінці ініціативи у Twitter.
Як повідомляє Daily News, прихильникам Calexit необхідно за 6 місяців, щоб зібрати підписи 585 407 осіб.
У коментарях виданню прихильники Calexit зазначили, що Каліфорнія - це економічний гігант, який субсидіює десятки південних і західних штатів, які не поділяють її цінності.
“Ми надаємо мільярди іншим штатам. Це статус колонії", - сказав виданню один із організаторів Calexit Марк Руїс Еванс.
У разі збору необхідної кількості підписів у листопаді 2018 каліфорнійці матимуть можливість проголосувати за скасування двох положень місцевої конституції: про те, що штат є "невіддільною частиною США", а Конституція США — "основним законом країни".
Референдум безпосередньо про вихід Каліфорнії зі складу США може відбудутися навесні 2019. Якщо на нього прийде щонайменше 50% виборців штату, а з них щонайменше 55% проголосує за відокремлення штату - Каліфорнія вийде зі складу США.
Нагадаємо, 22 листопада прихильники незалежності Каліфорнії звернулися у прокуратуру штату з пропозицією про проведення референдуму з питання про вихід зі складу США.
На думку активістів, каліфорнійці в культурному відношенні відрізняються від решти частини США і є окремою нацією.
У Каліфорнії живе сорок мільйонів чоловік. Штат є найбільшим за чисельністю населення в США, а також займає перше місце по ВВП серед штатів.

Related

Суспільство 6132974523190389409

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item