Про держзраду: Військова прокуратура взялася за "харківські угоди" про базування ЧФ РФ у Криму - Сарган

Прокуратура вже призначила почеркознавчу експертизу скандального документа про ЧФ РФ
Головній військовій прокуратурі дозволили вилучити у Міністерстві закордонних справ оригінал угоди про продовження на 25 років базування Чорноморського флоту РФ в Криму.
Відповідну постанову прийняв 27 грудня Печерський районний суд Києва, повідомила у Facebook прес-секретар глави ГПУ Лариса Сарган.
У ньому говориться, що у слідства є достатні підстави вважати, що "у зазначених документах містяться відомості, що можуть підтвердити факти порушення процедур підготовки, прийняття, підписання і ратифікації Угоди для України, визначених законодавством України, а також встановити коло осіб, чиї дії призвели до укладення угоди, що суперечить Конституції України".
У зв'язку з цим, за словами Сарган, слідчим управлінням Головної військової прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.
"У зазначеному виробництві досліджуються підстави та обставини підписання 21 квітня 2010 угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території Криму (відомої як "харківські угоди"), - розповіла речник генпрокурора.
Крім того, на 19 грудня 2016 призначено почеркознавчу експертизу відповідного документа.
"У разі недопуску слідчих вони можуть ініціювати проведення обшуку в Міністерстві закордонних справ", - додала Сарган.

Related

Політика 3690417821352521421

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item