Дідух в бліндажі, мамина кутя і бабусина колядка по телефону – бійці в АТО зустрічають Святвечір



Бійці з передової розказали як святкуватимуть Святвечір і Різдво.
"Їду зараз в КрАЗі на пошту за маминою посилкою. Поки що святкового настрою нема. Але мама передала кутю. Коли пригощатиму нею побратимів, думаю, магія з`явиться. Так склалось, що більшість побратимів у роті з півдня. Святу вечерю пам`ятають тільки з дитинства. Я зі ще одним галичанином, відновлюватимемо традиції у бліндажі. 12 страв не буде. Але свічку запалимо, кутя, риба і пампушки (пончики.) з дому будуть. Зранку на Різдво буду на чергуванні, помолюся", - розповів Олег, боєць 93-ї бригади.
"Поки що з атрибутів вечері маємо тільки сіно і часник. Казали волонтери, що привезуть гриби, робитимемо поливку для вареників з капустою. Їх вже готує наш повар. Дуже хочеться, аби люди за столами згадали загиблих. Бо тільки їм треба дякувати за те, що в нас мирне Різдво", - розповів боєць "Правого сектору" на позивний "Дар".
"Для мене, як в колядці, це сумний Святий вечір. Багато наших пішло після останніх боїв. Інша частина в госпіталі. З дому дзвонила бабуся, колядувала мені. Настрій піднявся. Може на Різдво теж трохи поколядую",- розповідає боєць Володимир з 54-ї бригади. Він зараз на Світлодарській дузі.
"Волонтери привезли ціле свято. Вертеп і патріотичні сучасні колядки. Це круть! Ми не думали святкувати, мали бути звичайні будні. Але коли дідух в бліндажі, то нема ради", - розказує львівський десантник Андрій, боєць 80-ї бригади.
На виставці показали знімки з мобілок бійців АТО.

Related

Суспільство 666824496393387035

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item