Суд Німеччини визнав поліцейського та колишнього агента Штазі винними в отриманні хабарів від Фірташа

Фірташ намагався уникнути екстрадиції до США
У п'ятницю, 27 січня, німецький суд визнав винними в отриманні хабарів від українського бізнесмена Дмитра Фірташа колишнього головного комісара кримінальної поліції Хайнца-Петера Гандорфа та екс-агента Штазі Христина Вілкенінга.
Гандорф засуджений до трьох років позбавлення волі, а Вілкенінг до 10 місяців ув'язнення, передає DW.
Повідомляється, що за допомогою засуджених Фірташ намагався уникнути екстрадиції з Австрії до США, сплативши в загальній складності близько 420 тисяч євро.
Нагадаємо, також слідчі Іспанії підозрюють Фірташа та його спільників у відмиванні грошей за допомогою офшорів. 25 листопада антикорупційна прокуратура Іспанії оголосила в міжнародний розшук олігарха Дмитра Фірташа. Також іспанські правоохоронці затримали щонайменше п’ятьох його спільників.
Справа Фірташа розглядається іспанської прокуратурою в рамках операції Варіола, розпочатої в липні 2016 року з арешту в Барселоні сина колишнього мера Києва Леоніда Черновецького - Степана Черновецького, і ще 11 осіб, також підозрюваних у відмиванні грошей.
За словами представника відомства, саме документи, знайдені у ході обшуків у справі Черновецького-молодшого, і допомогли слідству вийти на Фірташа.
Також Фірташа розшукують правоохоронці України та США.

Related

Події у світі 557889666320919304

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item