Перші у новому році Мінські переговори дали невтішні результати

Бойовики продовжують блокувати звільнення заручників.
Про це в Facebook після переговорів в Мінську написала представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи по Донбасу Ірина Геращенко.
"Попри обіцянку до новорічних свят відпустити підлітків, яких звинуватили в диверсіі, ОРДЛО й досі тримає неповнолітніх в тюрмі, це і є ціна слова бойовиків.
Попри заклик лідерів нормандського формату і ТКГ звільнити до нового року заручників і жест доброі волі з боку української сторони й одностронню передачу 15 осіб, звільнення заручників й надалі заблоковане. При цьому представники ОРДЛО заявили , що іх жестом доброї волі була передача Тараса Колодія і двох жінок, долю яких, разом з усіма іншими заручниками ми неодноразово обговорювали в Мінську. А зараз вони знову наполягають на негайній амністіі як передумові звільнення і передачі ім близько 700 осіб в обмін на близько 50", - написала вона.
Українська сторона наполягає на негайному розблокуванні звільнення заручників, заявила Геращенко.
18 січня відбудеться скайп- конференція, за участі представників групи Кучми і Сайдіка.
"Звільнення заручників має бути розблоковане - така наша вимога", - зауважила вона.
Геращенко додала: попри те, що Україна 31 березня 2016 відкрила КПВВ "Золоте", через деструктивну позицію бойовиків цей пункт і досі не працює, що створює серйозні гуманітарні проблеми жителям Луганщини по обидві сторони лінії зіткнення.
"Ми наполягаємо, щоб питання відкриття КПВВ стало пріорітетним і було піднято в тому числі головуючим в ОБСЄ міністром закордонних справ Австрії", - написала посадовець.
Крім того, Міжнародному Комітету Червоного Хреста не дають доступу до тюрем на окупованих територіях і в РФ для зустрічі з українськими заручниками та передачі їм гуманітарного вантажу.
Геращенко назвала "важкими" сьогоднішні переговори у Мінську.
На маріупольському напрямку кількість обстрілів перевищувала разом узяті на луганському та донецькому напрямках. Вогневу активність ведуть по всій лінії фронту. У районі Мар'їнки поранений військовослужбовець.

Related

Політика 5938964855319385443

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item