Глава Міноборони Британії назвав авіаносець Адмірал Кузнєцов "кораблем ганьби"

Літаки ВПС Великої Британії супроводжують російське авіаносне угруповання
Глава Міноборони Великої Британії Майкл Феллон назвав російський авіаносний крейсер Адмірал Кузнєцов "кораблем ганьби", повідомляє Reuters.
Зокрема, коментуючи перебування російських кораблів у водах Великої Британії, Феллон заявив наступне:
"Ми будемо уважно стежити на Адміралом Кузнєцовим, який повертається назад в Росію, кораблем ганьби, місія якого тільки збільшила страждання сирійського народу", - заявив британський міністр.
Зазначимо, що російський авіаносний крейсер Адмірал Кузнєцов у супроводженні інших кораблів ВМС РФ увійшов в британські води, повертаючись в Росію після місії біля берегів Сирії. Російське корабельне угруповання супроводжується кораблями та літаками НАТО, які слідкують за його переміщенням.


В липні 2016 року джерело агентства ТАСС повідомило,  що Росія вирішила задіяти авіаносець Адмірал Кузнецов задля того, щоб льотчики потренувалися наносити удари вилітаючи з палуби корабля.
Російська ескадра покинула Сєвєроморськ (Мурманська область) 15 жовтня 2016 року, перехід в Середземне море зайняв у кораблів 15 днів. В акваторію Середземного моря російське угруповання увійшло на початку листопада 2016 року, направившись до берегів Сирії.
Під час переходу до Середземномор'я в російських кораблів виникли проблеми з заправкою пальним. 26 жовтня МЗС Іспанії через неоднозначну реакцію НАТО вирішило переглянути дозвіл для російських кораблів на захід в порт міста Сеута, розташованого поблизу Гібралтару. Після цього РФ відкликала свій запит щодо заходу авіаносної групи до іспанського порту.
Пізніше Міноборони РФ почало заперечувати повідомлення про запланований захід на дозаправку в іспанський порт, назвавши їх дезінформацією.
З листопада авіаносний крейсер по технічним причинам втратив два винищувача.

Related

Події у світі 8596478675207837489

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item