"Триває інтенсивна спроба посварити народи нашого регіону, яким загрожує Росія" - радник МЗС Польщі



Радник міністра закордонних справ Польщі, професор Пшемислав Журавський вел Ґраєвський заявив, що за пошкодженням польського пам'ятника на місці знищеного польського села Гута-Пеняцька на Львівщині стоїть Москва. 
Підтвердженням цієї версії є те, що про це першими поінформували російські засоби інформації.
Про це сказав агентству Укрінформ.
"Інцидент стався 8 січня – у другий день Різдва в Україні. Це ще більше підкреслює нереальність того, що українець, галичанин, у день великого свята піде нищити пам'ятник. У психологічному сенсі це виглядає гротескно. Інцидент є свідченням того, що триває інтенсивна спроба посварити народи нашого регіону, яким загрожує Росія", – наголосив радник голови польського зовнішньополітичного відомства.
Експерт звернув увагу, що відео, розміщене в YouТube, підписано українською мовою з русизмами ("знищен польський пам'ятник" – ред.). Нагадав, що упродовж 2015–2016 років при знищенні українських пам'ятників у Польщі вандали так само залишали там польські написи з помилками. Це, на його думку, свідчить про те, що в обох випадках зловмисники не знали або погано знали, відповідно, польську та українську мови.
Gazeta.ua підготувала список із 5 історичних пам'яток, які через ті чи інші причини були знищені в минулому році.
Невідомі пошкодили пам'ятник полякам, загиблим від рук гітлерівських військ 1944 року в селі Гута Пеняцька Львівської області. На місце виїхали слідчо-оперативна група, представники Служби безпеки і районної влади. Правоохоронці оцінюють пошкодження і встановлюють причетних до акту вандалізму.

Зазначається, що інформація про руйнування пам'ятника вперше з'явилася в російському інформагентстві Regnum, а також у проросійських ЗМІ. Окрім того, відео з розмальованим націоналістичною символікою монументом викладено у новоствореному профілі на YouTube

Related

Політика 2952044572897910467

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item